Veel energie op InnovatieBoost Markt

    Vandaag, woensdag 25 juni, was het Bouw- en Infrapark in Harderwijk het toneel voor de InnovatieBoost Markt. Dit evenement is het vervolg op het de eerdere InnovatieBoostCamp. Ruim honderd genodigden kwamen samen om van elkaar te leren en elkaars innovatieve ideeën verder te brengen.

    De dag trapte af met een inleiding door Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de Universiteit van Maastricht. Iske vertelde over het belang van innovatie en sectoroverstijgende verbindingen om tot duurzame waardecreatie te komen. Paul is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Zijn boodschap: durf eens wat, en kom uit je comfortzone.

    Ook was er een plenaire presentatie door Rijn Vogelaar, bedenker van de Superpromotor-academy. “Veel organisaties zijn geneigd om vooral te kijken naar de zaken die niet goed gaan. Terwijl er zoveel te leren is van enthousiaste klanten, partners en medewerkers. Gek genoeg is enthousiasme veelal een blinde vlek. Welke rol speelt enthousiasme bij innovatie en hoe kan het worden ingezet om samen in de Flow te geraken?” Vogelaar hield een inspirerend betoog met prikkelende voorbeelden en praktische tips.

    Maxime Verhagen eindigde het event met de woorden dat hij uitkijkt naar de volgende keer, en dat hij had gezien dat er veel goede verbindingen tot stand zijn gebracht. Over de veranderende vraag zei hij dat we moete denken aan flexgoed, in plaats van aan vastgoed. En dat “we onszelf ruimte moeten gunnen om te scharrelen. Om nieuwe dingen te proberen.”

    Bron: Bouwend Nederland