Fries Heinis directeur Bouwend Nederland

    Per 1 oktober is Fries Heinis (45) de nieuwe algemeen directeur van Bouwend Nederland. Hij volgt daarmee Jan van Tuinen op, die de afgelopen 13 jaar de dagelijkse leiding had over het verenigingsbureau van de brancheorganisatie en een van de voorlopers daarvan.
    De benoeming van Heinis is vandaag met instemming in het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland behandeld. Als huidig directeur van de Vereniging van Waterbouwers kent Heinis een deel van de bouw- en infrasector al goed: “De afgelopen jaren heb ik bij de Vereniging van Waterbouwers onder meer een bijdrage mogen leveren aan het versterken van de binding met de leden. Daar ligt ook bij Bouwend Nederland de belangrijkste opgave. De leden komen wat mij betreft op de eerste, tweede en derde plaats.”

    Heinis paste het best in het profiel, volgens de selectiecommissie en het bestuur. Dit profiel is opgesteld in lijn met het actieplan tot vernieuwing dat de branchevereniging afgelopen jaar lanceerde.
    Jan van Tuinen (62) neemt op 24 juni afscheid. Vanaf de oprichting in 2004 was hij als algemeen directeur verbonden aan Bouwend Nederland. Bestuur en algemeen bestuur danken hem voor zijn jarenlange inzet.

    Bron: Bouwend Nederland