Dijkstra Draisma wint Koning Willem I Prijs

    Friese bouwer Dijkstra Draisma heeft de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB gewonnen. Biense Dijkstra kreeg de prijs uit handen van Mona Keijzer, staatssecretais van Economische Zaken en Klimaat uitgereikt.

    In het juryrapport staat over Dijkstra Draisma: “Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. is een Fries aannemingsbedrijf dat garant staat voor meer dan 110 jaar bouwervaring. Vanuit twee vestigingen – Bolsward en Dokkum – richt de onderneming zich met name op projecten in de drie noordelijke provincies (inclusief de Waddeneilanden), Noord-Holland en de Noordoostpolder. Onder de naam DD Wonen biedt Dijkstra Draisma B.V. duurzame oplossingen voor nieuwbouw, renovatie, zorg en leefbaarheid. Onder andere dankzij deze duurzame aanpak heeft de Friese onderneming de Duurzaam Bouwen Award 2016 en FD Gazelle Award in ontvangst mogen nemen. De Koning Willem I Prijs in de categorie MKB is de ultieme bekroning op het werk van Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V.”

    Biense Dijkstra: “Ons gezamenlijke doel is om in 2030 50% klimaatneutraal te zijn. Dat is slechts voor 20% een technische, maar voor 80% een sociale uitdaging!”

    Bron: Bouwend Nederland